4 juni 2020
Vanaf 17:00 uur

GEANNULEERD - Bezoek aan De Steurhoeve

De Steurhoeve , Holterweg 61, 7245 SL, Laren Gld

GEANNULEERD - Bezoek aan De Steurhoeve

GEANNULEERD - Bezoek aan De Steurhoeve

Bijeenkomst geannuleerd!

Altijd al willen weten hoe het er bij een steurkwekerij aan toe gaat?


De Steurhoeve, gerund door Martin en Sandra Hoentjen, is gevestigd in het mooie Laren in de provincie Gelderland. Een goed adres voor de productie van kaviaar, verse steurfilet en de levering van siervissen. 

Het bedrijf is ooit begonnen als gemengd veebedrijf en is uitgegroeid tot De Steurhoeve. De eigenaren, Martin en Sandra Hoentjen, zijn in 1999 begonnen met het kweken van paling. De palingkwekerij is in 2012 gestopt vanwege te grote investeringen die nodig waren en beiden waren ze toe aan een nieuwe uitdaging, het kweken van een andere vissoort. 

In 2013 zijn de eerste kleine steuren aangekocht, bedoeld voor de productie van kaviaar en siervis. In slechts enkele jaren is de voormalige ligboxenstal omgetoverd tot een steurkwekerij. De inrichting is volledig door Martin zelf gemaakt. De eerste siervissen zijn al geleverd, met name aan de groothandel. Eind 2017 hebben ze de eerste grote steuren met eieren en kunnen ze kaviaar produceren. Het ontwerpen en installeren van viskweeksystemen en onderdelen hiervan, zo ook begeleiding van andere viskwekers behoren ook tot de werkzaamheden van Martin.

Belangrijke informatie

Donderdag 4 juni 2020
Vanaf 17:00 uur
De Steurhoeve
Holterweg 61
7245 SL Laren Gld