7 oktober 2021
Vanaf 17:15 uur

Lezing - Sander Schimmelpenninck

Locatie nog niet bekend

Lezing - Sander Schimmelpenninck

Lezing - Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck (1984) is opgegroeid in Twente en woont nu in Amsterdam. Hij studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas.

In 2012 gooide hij het roer om en begon met ondernemen, hij openende met een goede vriend twee pizzarestaurants. Een jaar later, in september 2013 begon hij parttime voor Quote te werken als redacteur omdat hij het schrijven miste. In november 2016 werd hij benoemd tot hoofdredacteur en in 2018 werd hij winnaar van het televisieprogramma ‘De Slimste Mens’. Daarnaast is Sander Schimmelpenninck te boeken als dagvoorzitter voor een evenement.

Bij Quote zorgde Sander voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Aribnb, noemde hij vrouwelijk Nederland ‘lui’ en nam het op voor het fenomeen corps. Daarnaast schreef hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij en boterbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse belofte van de deeleconomie en over inzichten in gesloten wereldjes als die van INSEAD.

Sander beweegt als opiniemaker graag tussen de klassieke linkse-rechtse tegenstellingen. Hij vindt bijvoorbeeld, net als Pikettty, het huidige kapitalisme disfunctioneel omdat het gat tussen arm en rijk allemaal maar groter wordt. Sander vindt dat werken weer een volksverheffing moet worden omdat het nu vooral loont om geld voor je te laten werken. Daarentegen is het slachtofferdenken dat hoogtij viert ook weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft leidend voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)man!


Belangrijke informatie

Donderdag 7 oktober 2021
Vanaf 17:15 uur
Locatie nog niet bekend