5 november 2020
Vanaf 17:15 uur

Lezing van Sander Schimmelpenninck

Hof van Gelre , Nieuweweg 38, 7241 EW, Lochem

Lezing van Sander Schimmelpenninck

Lezing van Sander Schimmelpenninck

Sander geeft een interactieve lezing waarbij hij zijn publiek aanmoedigt hun grenzen op te zoeken en uit hun comfortzone te stappen. Hij spreekt over ondernemerschap en het journalistieke vak.


Sander Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Na met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas rondgelopen te hebben, gooide hij het over een andere boeg en begon in 2012 te ondernemen. Sinds september 2013 combineert hij het ondernemen met het parttime redacteurschap bij Quote, waar hij in november 2016 werd benoemd tot hoofdredacteur. In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’.

Bij Quote schudde Schimmelpenninck Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb, noemde vrouwelijk Nederland ‘lui’, nam het op voor het fenomeen corps en schreef vele goedgelezen verhalen: van het gesjoemel van de Postcode Loterij en botenbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse beloftes van de deeleconomie en inzichten in gesloten wereldjes als Insead.

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke linksrechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politiekecorrectheid een broertje dood heeft; het slachtofferdenken van veel menen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Belangrijke informatie

Donderdag 5 november 2020
Vanaf 17:15 uur
Hof van Gelre
Nieuweweg 38
7241 EW Lochem