Over de GBC

Over GBC

In 1996 namen twee Gelderse ondernemers het initiatief om de Gelderse Business Club op te richten. In een mum van tijd wisten zij twintig bedrijven enthousiast te maken voor het doel van de club: ´elkaar beter leren kennen en het zakendoen vergemakkelijken´. Inmiddels zijn een kleine zestig bedrijven en dienstverleners lid van deze selecte club ondernemers.
De leden van de Gelderse Business Club komen onder andere uit de Stedendriehoek, Lochem, Vorden, Doetinchem, Ruurlo, Brummen, Winterswijk, Gorssel, Steenderen, Voorst en Warnsveld. Onder hen bevinden zich grote en kleine ondernemingen uit diverse branches. Een overzicht van de deelnemende bedrijven treft u aan in het ledenboek.

Informeel karakter

De leden van de Gelderse Business Club komen elf keer per jaar bijeen. Voor deze bijeenkomsten worden sprekers uitgenodigd ´met een boodschap´. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die thuis zijn in een bepaald vakgebied en daarover waardevolle adviezen kunnen geven. Ook sprekers uit de sport- en amusementswereld, de overheid en diverse sectoren uit het bedrijfsleven zijn regelmatig te gast om hun visie te geven. Om maar een aantal bekende sprekers uit het verleden te noemen: André Kuipers, Adjiedj Bakas, Floris van Bommel, Bram Moszkowicz en Ronald de Boer. Het is een gewaardeerde traditie om de presentaties te beginnen met een borrel en af te sluiten met een diner. Het informele karakter is kenmerkend voor de gastvrijheid van de Gelderse Business Club.

Afwisseling en variatie

Eens in de twee jaar staat er een korte buitenlandse reis op het programma, zoals in 1998 naar de wereldexpo in Lissabon, in 2001 naar de Hermitage in St. Petersburg en in 2003 naar Istanbul. In April 2005 zijn we voor een 4-daagse reis naar Malta geweest. In 2007 hebben wij een bezoek gebracht aan Budapest, in 2009 Athene en in 2011 Madrid. In 2013 zijn we naar Napels geweest en in 2015 hebben we een bezoek gebracht aan Berlijn. Daarnaast zijn er in de tussenliggende jaren thema dagreizen die worden gemaakt. Zo zijn we in 2000 naar de Jaguarfabriek in Birmingham geweest, in 2002 naar de fabriek van Heineken en in 2004 naar Alcatel Telecom in Parijs. In 2014 hebben we een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit maakt een dynamisch jaar van de Gelderse Business Club helemaal compleet.