6 oktober 2016
Vanaf 17:15 uur

Gerd-Jan Poortman

Boetiek hotel BonAparte, Lochemseweg 37, 7244 RR Barchem

Oceaanzeiler - Volvo Ocean Race Gerd-Jan Poortman

Gerd-Jan Poortman

Al op zes jarige leeftijd is Gerd Jan Poortman begonnen met zeilen. Vanaf zijn twaalfde deed hij mee aan zeilwedstrijden. In die tijd heeft hij in verschillende boten deelgenomen aan wedstrijden over de hele wereld. Hierbij wist hij diverse titels in de wacht te slepen. Zijn professionele zeilcarrière startte in 1999 met een overwinning in de Admirals Cup.


In maart 2005 werd Gerd-Jan Poortman geselecteerd als een van de 'high potentials' voor de witte bankboot van Team ABN AMRO. Het voordek werd zijn domein. Gelijk al in de eerste etappe zetten hij en zijn bemanning het 24-uurs snelheidsrecord voor monohulls. Maar op weg naar Wellington (NZL) raakte Poortman geblesseerd en bleef hij noodgedwongen enkele etappes aan de wal. Het talententeam eindigde uiteindelijk op een tweede plaats overall.

Gerd-Jan Poortman deed twee keer mee aan de zwaarste zeilrace ter Wereld, de Volvo Ocean Race. Zijn eerste deelname was in 2006/2007voor de talentenboot van ABN AMRO. Zijn tweede deelname in 2008/2009 was voor verzekeraar Delta Lloyd.

In 2009 nam Poortman deel aan de Fastnet Raceaan boord van de "Eclectic". In 2010 won hij de IRC-1-klasse in de North Sea Regatta aan boord van de "Who's neXt". Samen met Bouwe Bekking en Gideon Messink zette hij in 2012 een campagne op om een Nederlandse deelnemer in de Volvo Ocean Race 2014-2015 te krijgen. Dit lukte, en Poortman vaart zelf mee aan boord van deTeam Brunel.

Gerd-Jan Poortman is een zeer enthousiaste spreker. Hij is veelzijdig en kan over veel verschillende thema's presenteren. Zijn presentaties worden ondersteund door het gebruik van voorbeelden, anekdotes en indrukwekkend beeldmateriaal. Hij vertelt over zijn ervaringen in de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. Het proces, beginnend bij de selectie van de crew tot de finish van de laatste etappe. Gerd-Jan Poortman behandelt alle facetten van teambuilding, leiderschap, samenwerking, communicatie, innovatie en ontwikkeling. Ook is Gerd-Jan Poortman inzetbaar voor een zeilclinic. Boek Gerd Jan voor een zeilclinic en leer zelf de fijne kneepjes van het vak!

Waar is deze locatie?

Belangrijke informatie

Donderdag 6 oktober 2016
Vanaf 17:15 uur
Boetiek hotel BonAparte
Lochemseweg 37
7244 RR Barchem

Video