3 november 2016
Vanaf 17:15 uur

Gerlof Bos

Boetiek Hotel BonAparte, Lochemseweg 37, 7244 RR Barchem

Onverwachte oplossingen

Gerlof Bos

Gewoon heel erg goed om je heen kijken, onverwachte oplossingen liggen vaak voor het grijpen. Was het maar zo simpel als het klinkt. Internetondernemer Gerlof Bos heeft dit talent als geen ander ontwikkeld. Zijn creatieve en praktische kijk op de uitdagingen en kansen van de hedendaagse ondernemer maken hem tot een verrassenden inspirerend spreker.


Om je heen kijken is overigens minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Waar veel ondernemers gevangen lijken in de denkpatronen van hun bedrijfstak, stapt Gerlof juist graag over de grenzen van een vakgebied heen. Daarbij laat hij zien dat een retailprobleem soms al een antwoord heeft in de gastvrijheidssector, dat men soms in de landbouw over de zelfde dingen nadenkt als in het vervoer; en dat technologie onverwachte mogelijkheden kan creëren voor al deze sectoren.

De kunst van het ontdekken van onverwachte kansen is te danken aan deze brede belangstelling. Gerlof heeft zijn grondige opleiding dan ook steeds gecombineerd met het ondernemerschap: niet alleen tijdens zijn MBA, toen hij zijn plannen voor internetonderneming LookingforBooking uitwerkte, maar al tijdens de basisschool. Op zijn achtste was hij al succesvol door marktkansen te zien die anderen nog niet zagen en door daar met een nieuw businessconcept op in te spelen.

Gerlof heeft in Maastricht de Hoge Hotelschool en zijn MBA gedaan. Op zijn 24e startte hij de internetbookingssite LookingforBooking.com. De afgelopen jaren heeft hij zijn ideeën over ondernemen en internetmarketing op TV kunnen uitdragen in de programma's van Herman den Blijker en in zijn eigen programma "Hallo Holland". In het project 'Voor de Goede Zaak' van het Dagblad van het Noorden heeft hij tal van ondernemers praktisch kunnen oriënteren bij het vernieuwen van hun bedrijf met de mogelijkheden die het internet biedt. Daarnaast is hij betrokken gebleven bij het onderwijs, waar zijn inzicht wordt gewaardeerd als lid van de Advisory Board van de Stenden Hotel Management School en de Saxion Hogeschool Deventer, en als examinator/deskundige bij de Hoge Hotelschool Maastricht.

Gerlofs dynamische presentaties leggen de link tussen creatief ondernemen en concrete marktvragen en -kansen. Hoewel zijn deskundigheid op het gebied van innovatieve internet-oplossingen inmiddels bij een groter publiek bekend is, zal zijn originele kijk elke ondernemer aanspreken die niet bang is buiten de gebaande paden te treden.

Waar is deze locatie?

Belangrijke informatie

Donderdag 3 november 2016
Vanaf 17:15 uur
Boetiek Hotel BonAparte
Lochemseweg 37
7244 RR Barchem

Video