11 mei 2017
Vanaf 17:15 uur

Lezing van Marius Smit

Hotel Bakker, Dorpsstraat 24, 7251 BB Vorden

Lezing van Marius Smit

Lezing van Marius Smit

Marius Smit is een man met een bijzonder verhaal, een uniek beroep en een uitdagende missie. Hij is de oprichter van Plastic Whale; de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Zijn beroep is Professioneel Plastic Visser. De missie van Plastic Whale is om 's werelds wateren plastic-vrij te maken, te beginnen met de Amsterdamse grachten. Het doel van de onderneming is om 'out of business' te gaan. Marius gelooft namelijk dat als Plastic Whale zichzelf overbodig kan maken in Amsterdam, zij overal ter wereld business kan vinden.

Hij is vijf jaar geleden als eenling gestart, zonder enige middelen, maar met een spannende uitdaging: "Ik wil een boot bouwen van plastic afval. Maar ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Dus help me!" Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. In vijf jaar tijd is Plastic Whale uitgegroeid tot een snelgroeiende social enterprise met investeerders, sponsoren, partners en vele klanten. Het bijzondere is dat Marius nog nooit aan marketing of acquisitie heeft gedaan. Het verhaal verkoopt zichzelf; alle partijen waar Marius mee samenwerkt hebben zich bij hem aangemeld.

Uit het netwerk van Plastic Whale is een nieuwe onderneming ontstaan:
WasteBoards, skateboards gemaakt van plastic doppen. Met de Mobile WasteBoards Bakery, een tot bakkerij omgebouwde zeecontainer, bakt WasteBoards skateboards op grote muziekfestivals van de flessendoppen die tijdens de festivals ingezameld worden. Dit concept heeft de aandacht getrokken van partijen over de hele wereld. Daarom heeft WasteBoards zich ten doel gesteld om in 2018 op vijf plekken in de wereld WasteBoards Bakeries te exploiteren. Zo kan je met plastic afval de lokale economie stimuleren. Hoe mooi is het om een skateboard te kopen van plastic afval uit Rio de Janeiro?

Inmiddels wordt Marius Smit gezien als het voorbeeld van een moderne duurzame ondernemer. Hij is erin geslaagd om zijn droom om te zetten in daden. Om vanuit niets een organisatie en een groeiende onderneming op te zetten. Om duizenden burgers, tientallen bedrijven en diverse overheidsinstanties te betrekken. Bovenal bewijst hij dat het goed mogelijk is om geld te verdienen met de wereld een beetje mooier en beter te maken.

Marius is een inspirerende spreker die met passie vertelt over zijn onderneming. Over het belang van een duidelijke, prikkelende missie en flexibiliteit om in te spelen op verrassende wendingen. Over vertrouwen in je idee, in jezelf en in anderen. Over de persoonlijke tegenslagen en overwinningen. Over kwetsbaarheid en doorzettingsvermogen. Over vernieuwende business modellen en nieuwe media. En… over zijn geloof in de kracht van DOEN!

Waar is deze locatie?

Belangrijke informatie

Donderdag 11 mei 2017
Vanaf 17:15 uur
Hotel Bakker
Dorpsstraat 24
7251 BB Vorden