1 juni 2017
Vanaf 17:15 uur

Lezing van Pierre Wind

Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25, 7207 AD Zutphen

Lezing van Pierre Wind

Lezing van Pierre Wind

Pierre Wind (Den Haag, 24 maart 1965) is een Nederlandse kok die grote bekendheid kreeg door zijn kookprogramma's op televisie. In 1997 startte de serie De Eetfabriek (NPS) door Jahaga Bosscha, Theo Uittenbogaard en Carel Kuyl, over voedsel en de voedselindustrie. Rond 2005 kwam als vervolg daarop Grazend Nederland, eveneens over eten en alles wat daar mee samenhangt.

Werkzaam geweest in sterren(Michelin)-zaken als Seinpost, Saur en Prinses Juliana te Valkenburg. Daarna jarenlang, als boegbeeld van de innovatieve keuken met restaurant 'De Nas' en daarna jarenlang werkzaam als chefkok in restaurant September te Den Haag. Pierre heeft diverse prijzen gewonnen.

Al jaren is Pierre bezig met (samen met o.a. het Voedingscentrum, Universiteit Wageningen en Innovatie netwerk Agro en groene ruimtes) van zijn didactische smaaklessen, die op vele basisscholen worden gegeven. Het is dan ook Kikkûh dat het Ministerie van LNV de smaaklessen hebben omarmd. Zijn ideaal is nog steeds dat de smaaklessen verplicht worden op alle basisscholen in Nederland. In 2010 kwam er een hoogtepunt bij. Pierre was uitgenodigd om zijn Smaaklessen in China te presenteren.In 2011 mocht op een basisschool Pierre in Beijng een smaakles geven. In 2011 organiseerde Smaaklessen onder andere de Beste Schoollunch en Het WKspruitjes koken. In 2013 stond zijn wens in het droomboek voor Koning Willem Alexander.

Ook gaat Wind geregeld met zijn messenkoffer op pad om workshops en lezingen te geven (bijvoorbeeld: de lezing Chemie en voeding, smaak en koken op maat, de barbeque als keuken, innovatie, etc. ).

Waar is deze locatie?

Belangrijke informatie

Donderdag 1 juni 2017
Vanaf 17:15 uur
Fort Bronsbergen
Bronsbergen 25
7207 AD Zutphen