6 april 2017
Vanaf 00:00 uur

Reis Wenen van 6 t/m 9 april 2017

GEEN bijeenkomst

Reis Wenen van 6 t/m 9 april 2017

Uw bestuur heeft voor de reis naar Wenen een opwindend programma voor u samengesteld.  Omdat uw bestuur de twee-jaarlijkse reis ziet als essentieel onderdeel van ons programma zijn er deze keer meer onderdelen die voor de hele groep gelden. Tussendoor vindt u onderdelen waarvan u zelf kunt bepalen of u hieraan deelneemt. Op dit moment beschikken we helaas nog niet over alle exacte prijzen.

Donderdag

Om te beginnen vertrekken we op donderdag 6 april met de bus vanuit Zutphen naar Düsseldorf. De exacte vertrek- en vliegtijden vindt u straks in uw reisbescheiden. Als er leden zijn die zelf naar Düsseldorf willen rijden dan horen we dat graag van u. ’s Ochtends vliegen we vanuit Düsseldorf naar Wenen. In Wenen worden we afgehaald op het vliegveld.

Onze koffers gaan direct door naar het hotel, wij gaan door naar een schip, dat ons gedurende enkele uren op de Donau zal rondvaren. Op het schip zullen we de lunch gebruiken.
Daarna gaan we naar ons hotel Hotel am Konzerthaus Wenen. Het hotel, dat zeer centraal is gelegen en alle kamers ademen de sfeer van Gustav Klimt.

’s Avonds organiseren we een gezamenlijk - maar niet verplicht diner - bij het sfeervolle Weense restaurant ‘Zum Weissen Rauchfangkehrer’. 

Vrijdag

Na het ontbijt in ons hotel gaan we met de bus een zeer speciaal bezoek brengen aan de wereldberoemde Spaanse Rijschool. Hier krijgen we ’s ochtends een exclusieve VIP-ontvangst met een glaasje prosecco onder begeleiding van een expert van de school, we gaan kijken naar de training van paarden en ruiters (die overigens hun hele leven met elkaar zijn verbonden!), een ‘Meet & Greet’ met de Chief Rider en een rondleiding door de stallen. Dit uitstapje is gezamenlijk.
 
Voor de lunch hebben we tafels gereserveerd bij Restaurant Leopold waar u in een gezellige sfeer typisch Oostenrijkse gerechten kunt genieten.
’s Middags bent u vrij om te doen waarin u zin hebt. Hebt u geen idee, dan heeft uw bestuur hier drie suggesties om Wenen beter te leren kennen:

Segway
Wenen bekijken op een Segway en onder begeleiding in groepen van 8 personen:

Fietsen
Wenen bekijken op de fiets, onder begeleiding van een gids, groepen van 8-20 personen:

Schönbrunn
Bezoek Schönbrunn met rondleiding inclusief transfer, gids, koffie en entree:

’s Avonds kunt u kiezen uit drie fantastische muzikale evenementen, al naar gelang uw smaak:Weense Staats Oper, die op 7 april een uitvoering van Medea (Aribert Reimann) gepland heeft (slechts 10 kaarten gereserveerd);
Volks Oper, met een uitvoering van Don Giovanni van Wolfgang Amadeus Mozart; (slechts 10 kaarten gereserveerd):
Kursalon Wien: Strausz & Mozart Concerten;
Voor degenen onder ons die niet zo van klassieke muziek houden is er in Wenen ook genoeg te doen. Volgens onze lokale contacten is er bijvoorbeeld ook de Albertina Passage, Een high-class club voor goed eten, heerlijke drankjes en muziek tot in de late uurtjes. Deze club ligt op 850 meter van het hotel, een wandeling van ongeveer 10 minuten.

Zaterdag
Zaterdagochtend hebben we een programma, dat gemixed individueel en gezamenlijk is. In de ochtend hebben we een drie-delig individueel programma (onder begeleiding natuurlijk van deskundige gidsen):
Gustav Klimt tentoonstelling in het Leopold Museum.

Kaiserliche Schatzkammer waar álle keizerlijke juwelen zijn tentoongesteld.

Bezoek aan wijngaard Zum Cobenzl, waar we de productie van wijn gaan zien én proeven.

De groepen die de musea hebben bezocht (en eventueel mensen die de stad zijn ingegaan) komen met de bus vanuit het centrum naar één van de bergen rondom Wenen. Samen met de groep die de wijngaard heeft bezocht lunchen we in Gerstners Landhuis. Lunch is gezamenlijk en inbegrepen in de prijs.
Na de lunch brengt de bus ons weer terug naar de stad.

Zaterdagavond: Gala-avond
’s Avonds vieren we ons gezamenlijke gala-feest. Zelden zult u in een zo’n prachtige barok ambiance gefeest hebben. We gaan per bus naar Palais Daun-Kinsky.
Dress-code: feestelijk Daar krijgen we een fantastisch diner én gaan we naderhand dansen. Deze avond is bij de prijs inbegrepen, dus verwachten we iedereen!

Zondag
’s Morgens ontbijt in het hotel. Wie geen koffers hoeft te pakken kan de stad in, want ons programma is vrij tot net iets voor de lunch. En dan ….. gaan we naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Düsseldorf.
Op weg naar het vliegveld stoppen we nog even bij het Prater om te lunchen bij restaurant Eisvogel in dit beroemde amusementspark. 


      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke informatie

Donderdag 6 april 2017
Vanaf 00:00 uur